Cupping massage – stimuleert de dieptewerking

Cuping is een traditionele massage techniek uit de Chinese geneeskunde. Een cupping massage werkt diep, het is een vorm van accupunctuur (maar dan zonder de naaldjes). De massage zorgt ervoor dat de energie in het lichaam weer kan doorstromen en afvalstoffen in de spieren en bindweefsel afgevoerd kunnen worden. Het lichaam wordt aangezet om deze afvalstoffen (melkzuren) uit spieren en bindweefsel op te ruimen.

 

Cupping massage in het gezicht

Daarnaast activeert de cupping het collageen en produceert elastine vezels in de onderste huidlagen. Door deze goede activatie is een cupping massage heel mooi in te zetten als (bindweefsel) gezichtsmassage, hiervoor gebruiken wij kleinere en aangepaste cups.

Werking van de cupping massage bij lichamelijke klachten

Na een voorbereidende, ontspannende massage met olie, worden er siliconen cups op uw huid geplaatst. Deze cups trekken vacuüm op de huid, waardoor de bloedsomloop en de doorbloeding plaatselijk en diep in de huid wordt gestimuleerd. Bij verklevingen van het bindweefsel en hoge spierspanning kan een cupping soms wat gevoelig zijn. Hierdoor kunnen er tijdens de cupping, rode verkleuringen op de huid ontstaan. Op het lichaam kan de kleur van de plek erg verschillen van dieprood tot dieppaars. Dit is normaal en trekt binnen een paar dagen weer weg. Dit is alleen het aanzicht maar de plek doet geen pijn. Na de cupping gaat de werking nog een paar dagen door. Meestal treedt er na de behandeling verlichting van de klachten op.


Indicaties
:
Cupping heeft een enorme dieptewerking, nodigt het lichaam uit tot een zelfgenezend vermogen, werkt ontspannend en geeft verlichting aan klachten, die vooral bij een vastzittende rug, schouder- nekklachten door stress, spanning, spier- en gewrichtsklachten, muisarm (rsi), migraine, duizeligheid en fybromyalgie goed inzetbaar is. Tevens kan een cupping als aanvulling op een cellulitis- en afslankbehandelingen ingezet worden.


Contra- indicaties:

bloedverdunners bij hartklachten, couperose/ rosacea, hemofilie, epilepsie, ernstige lever-, nieraandoeningen, vers littekenweefsel (korter dan 4 maanden geleden), oedeem, tuberculose, spasmen, burnout, zwangerschap, tumoren, melanomen (opliggende afwijkende moedervlekken, huid- of levervlekken)

 

Weet u niet zeker of u een cuppingmassage kunt ondergaan?
Raadpleeg bij twijfel dan altijd uw arts!

 

 

provoet-wit-2
lookx
janssen-cosmetics
oxygeneo-wit-klein
anbos-wit
ggd-wit-klein-2