– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

Cupping massage 

Van oorsprong is cupping een traditionele massage techniek vanuit de Chinese Geneeskunde. Een vorm van accupunctuur (maar dan zonder de naaldjes). Tijdens een traditionele dry cupping worden er verhitte glazen kopjes omgekeerd op de huid geplaatst. Bij een traditionele wet cupping (Al-hijamah) worden er vooraf sneetjes in de huid gemaakt. Dit is vooral in de Arabische cultuur een populaire methode die gezien wordt om bv onrein bloed kwijt te raken. Deze beide technieken worden niet in mijn salon toegepast en gebeuren dan ook niet tijdens een (cosmetische/ ontspannende) cupping massage.

 

Ontspannende cupping massage – stimuleert dieptewerking

In de ontspannende cupping maak ik gebruik van siliconen cups. Een cupping massage werkt diep. Het zorgt ervoor dat de energie in het lichaam weer kan doorstromen en de afvalstoffen in de spieren en bindweefsel goed afgevoerd kunnen worden. Het lichaam wordt aangezet om deze afvalstoffen (melkzuren) uit spieren en bindweefsel op te ruimen.

 


Werking van de cupping massage bij lichamelijke klachten

Na een voorbereidende, ontspannende massage met olie, worden er siliconen cups op uw huid geplaatst. Deze cups trekken vacuüm op de huid, waardoor de bloedsomloop en de doorbloeding plaatselijk en diep in de huid wordt gestimuleerd. Bij verklevingen van het bindweefsel en hoge spierspanning kan een cupping soms wat gevoelig zijn. Hierdoor kunnen er tijdens de behandeling, rode verkleuringen op de huid ontstaan. Na de massage kan op het lichaam de kleur van de plek erg verschillen van dieprood tot dieppaars. Dit is normaal en trekt binnen een paar dagen weer weg. Dit is alleen het aanzicht maar de plek zelf doet geen pijn. Na de cupping gaat de werking nog een paar dagen door. Meestal treedt er na de behandeling verlichting van de klachten op.


Indicaties
:
Cupping heeft een enorme dieptewerking, nodigt het lichaam uit tot een zelfgenezend vermogen, werkt ontspannend en geeft verlichting aan klachten, die vooral bij een vastzittende rug, schouder- nekklachten door stress, spanning, spier- en gewrichtsklachten, muisarm (rsi), migraine, duizeligheid en fybromyalgie goed inzetbaar is. Tevens kan een cupping als aanvulling op een cellulitis- en afslankbehandelingen ingezet worden.


Contra- indicaties:

bloedverdunners bij hartklachten, couperose/ rosacea, hemofilie, epilepsie, ernstige lever-, nieraandoeningen, vers littekenweefsel (korter dan 4 maanden geleden), oedeem, tuberculose, spasmen, burnout, zwangerschap, tumoren, melanomen (opliggende afwijkende moedervlekken, huid- of levervlekken)

 

Weet u niet zeker of u deze ontspannende cuppingmassage kunt ondergaan?
Raadpleeg bij twijfel dan altijd uw arts!

 

TARIEVEN

Cupping massage (rug) 30 min.  €38,50

 

Een massage is bedoeld voor het welzijn van lichaam en geest en absoluut niet bedoeld voor erotische doeleinden.