– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

Massage met thermodynamische voordelen van verwarmde basaltstenen met een ontspannende werking van essentiële aromatische oliën. Door de massage vindt een ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen plaats. De werking is veelzijdig: het verbetert spier- zenuw- en bottenstelsel, verzacht zenuwpijnen, stimuleert orgaanfuncties en brengt hormonen in balans.

Een hotstone massage werd veel gebruikt in andere culturen door de inca’s, maöries, indianen en is dus al een eeuwenoude massage ter voorkoming en behandeling van aandoeningen, spierpijn en ziektes. De stenen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en ontstaan uit gestolde lava. Doordat ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen, zijn er mooie ronde en gladde vormen ontstaan. Deze stenen bevatten een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium en zijn extreem sterk en compact. Hierdoor is basalt in tegenstelling tot normale stenen, langer in staat om warmte vast te houden.

Indianen zeggen dat de stenen zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur. Als zij de stenen uit de rivierbeddingen halen worden deze ingezegend met de vier wind richtingen. De warmte van deze vulkanische stenen dringen diep in de spieren door en verlichten spanningen. De stofwisseling neemt hierdoor toe en het lymfesysteem geactiveerd.

 

Behandeling: De stenen worden eerst in een heather opgewarmd tot een ideale temperatuur van ongeveer 48 tot 60 graden. Daarna worden er een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Gedurende de massage blijven de stenen geleidelijk warmte aan het lichaam afgeven. Uw lichaam wordt afwisselend met en zonder stenen gemasseerd. Bij het gebruik van de stenen worden lange, rustige en cirkelvormige effleurages (strijkingen) gebruikt. Door combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) wordt er dieper in het spierweefsel gewerkt en maakt het deze massage effectiever dan een klassieke massage.

 

Bij zomerse temperaturen geef ik geen hotstone massage 
Bij een temperatuur boven de 25 graden Celsius, voer ik geen hotstone massage uit. Het lichaam heeft bij deze temperaturen niet de mogelijkheid om af te koelen. Als het lichaam meer warmte vasthoudt dan dat het kwijt kan, bestaat de kans op een hitte-uitputting. Deze symptomen lijken op griep. Zoals duizeligheid – zweten maar koele huid – hoofdpijn – spierkrampen en flauw vallen.

 

Geschikt bij / indicatie: spanning – stress – spierproblemen – fibromyalgie – gewrichtsproblemen (reuma, begtref, artrose mits niet ontstoken) – spijsverteringsproblemen – slechte doorbloeding

Ongeschikt bij /contra-indicatie: burn-out – ontstekingen – besmettelijke huidaandoeningen – psoriasis – trombose – kanker – koorts – extreme vermoeidheid/ uitputting – bij gebruik van bepaalde medicamenten of geestverruimende middelen.

Bij twijfel over medicatie of aandoening raadpleeg altijd uw huisarts!

 

Hotstone massage 30 30 min. € 35,00
Hotstone massage 45 45 min. € 48,00

 

Een massage is bedoeld voor het welzijn van lichaam en geest en absoluut niet bedoeld voor erotische doeleinden!