– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

Pigmentpen

In Nederland is een permanente make up specialist verplicht om met apparatuur te werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Deze naald bevat een naaldkapje. Het pigment wordt hierin opgezogen en afgesloten met een rubbertje. Hierdoor kan het pigment niet in de pen teruglopen en wordt besmetting van klant naar klant voorkomen. Het is wel van groot belang dat elke behandeling wordt gestart met een nieuwe, steriel verpakte naaldmodule.

 

Wetgeving

In Nederland is er een wetgeving ontwikkelt die eisen stelt aan hygiëne en veiligheid. Of de salon voldoet blijkt uit een certificaat/vergunning van de GGD dat in de behandelruimte aanwezig moet zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle hygiëne eisen voldoet. De controles worden door de keuringsdienst van waren uitgevoerd. Zij nemen o.a. ook monsters van het pigment en andere materialen af. De wet is vanaf 2007 van kracht.


Veiligheid pigment

Sinds 2004 is de veiligheid van pigmenten wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die schadelijk zijn of allergische reacties kunnen vertonen, zijn in Nederland verboden. Het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden zich bezig met de controle op het veilig pigmenteren.