– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

Wat is micro-needling met de Medik8 Titanium Dermaroller

Dermaroller-therapie is een microchirurgische needling behandeling, waarmee vergelijkbare resultaten worden behaald zoals met laser-resurfacing maar tegen aanzienlijk lagere kosten en een minimale of helemaal géén herstelperiode. Het stimuleert de huid tot aanzet om zichzelf te herstellen door celdeling en de aanmaak van nieuwe collageen- en elastine vezels. Deze behandeling is inzetbaar bij diversen huidproblemen en het resulteert in een aanzienlijke verbetering van de huidtextuur zoals rimpels, lijntjes, kraaienpootjes, acne-littekens, verouderde en/of door de zon beschadigde huid, pigmentvlekken, striemen en vormen van cellulitis.

Micro-needling is een behandelingsprocedure waarbij met een rolletje over de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met een vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer superfijne naaldjes (variërend van 0,2 mm tot aan 0,5 mm) van chirurgisch staal.

Wat doet de dermaroller?

In deze behandeling wordt uitsluitend gebruik gemaakt van steriele rollers voorzien van fijne titanium micronaaldjes. Deze nauwkeurige techniek maakt duizenden microscopisch kleine gaatjes/tunneltjes in de bovenste huidlagen (lederhuid), waardoor de huidcellen worden geprikkeld zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Hierdoor is een grotere absorptie van werkstoffen (tot 200 maal dieper) uit serums en crèmes opgenomen. Doordat de huid op een zachte manier wordt geperforeerd, ontstaat een massale migratie van de fibroblasten; onze bindweefselcellen die zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. De aanmaak van collageen en elastine wordt hiermee bevordert. Dit in tegenstelling tot veel andere huidvernieuwende behandelingen waaronder bv. chemische peelings of laser-resurfacing, die de bovenste huidlagen vaak vernietigen om de aanmaak van collageen op te wekken. De dermaroller vernietigd de bovenste huidlagen niet. De dermaroller werkt op het eigen herstellend vermogen van de huid, aangezien het de genezingsreactie van de huid bevordert. Na de behandeling zal het lichaam een natuurlijke regeneratie van de huid in gang zal zetten. De textuur van de opperhuid verandert al na enkele dagen.

Hoe reageert uw huid na de behandeling?
Direct na de behandeling zal de huid er nogal rood uitzien en warm en gespannen aanvoelen. Na 2 uur vermindert dit, met nog een beetje roodheid de volgende dag. De dagen na een behandeling, wanneer de huid begint te regenereren en te herstellen, kan de huid droger dan normaal aanvoelen en een beetje afschilferen. Gebruik dan voedende producten zo vaak als het nodig is.

Wanneer ziet u resultaat?
We zijn gewend om in een aantal behandelingen te denken. Echter bij micro-needling gaat die manier van meten niet op. Het resultaat van de micro-needling kuur laat even op zich wachten. In ieder geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat de aanmaak van collageen en elastine een paar weken tot maanden zal vergen (minimaal 6 weken) om collageen aan te maken en dat er meerdere behandelingen voor nodig zijn. Voor alle duidelijkheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van de kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling (In de regel heeft uw huid ongeveer 8 maanden nodig om collageen in uw huid op te bouwen). In het geval van littekenverbetering of behandeling van pigmentvlekken ziet u al aanzienlijk verbetering binnen 2 tot 3 maanden. Komt u voor een littekenbehandeling dan wordt uw huid in een kuur met kortere tussenpozen behandeld (om de 2 weken). Uiteraard dient u dit af te wisselen met een goede thuisverzorging al dan niet ondersteund met de thuisroller.

Voordelen ten opzichte van andere huidtherapieën

De Medik8 Titanium Dermaroller is geschikt voor alle huidtypen, is pijnloos en kan thuis worden gebruikt. Veroorzaakt geen schade aan de huid, leidt niet tot gevoeligheid van de huid door UV-licht, geen risico op blijvende huidverkleuring, kan worden toegepast op een dunne huid die eerder chemische peelings en laserbehandelingen heeft ondergaan en kan op het gezicht, hals, decolleté en andere lichaamsdelen die een behandeling nodig hebben, worden toegepast. Het heeft geen tot een zeer korte genezingsperiode en is eenvoudig en veilig in het gebruik.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Dit is per huid verschillend maar voor een goed resultaat volstaan meestal 3 behandelingen met telkens een tussenpauze van 4 weken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diepere (acne)littekens, kunnen er tot 6 behandelingen nodig zijn.

Vaak voorkomende bijwerkingen

  • roodheid (erytheem)
  • bekrast huidgevoel
  • zwelling
  • gevoeligheid voor aanraking
  • stekend gevoel en jeuk

Is micro-needling pijnlijk?

Nee, het is niet pijnlijk. Wanneer u de thuisroller gebruikt (0,2 of 0,3 mm) geeft het hooguit een apart gevoel op de huid. In de salonbehandelingen wordt gewerkt met een naaldlengte van 0,5 mm. Deze is het best te omschrijven als een licht-irritant gevoel. De behandeling zal niet of nauwlijks zijn sporen achterlaten. Er kan slechts roodheid van de huid optreden, die binnen enkele uren weer zal wegtrekken.

Is de micro-needling methode veilig?

Het is volkomen veilig wanneer er volgens de voorschriften wordt gehandeld. Dit houdt in dat de huid goed gereinigd en ontsmet wordt voorafgaande aan needling behandeling. De roller die tijdens de salonbehandelingen wordt gebruikt, zijn steriel verpakt en voor individueel gebruik. Uiteraard wordt de behandeling uitgevoerd met handschoenen voor eenmalig gebruik en wordt uw huid grondig ontsmet. Verder worden er bij de behandeling geen stoffen in de huid geïnjecteerd. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat er allergische reacties of andere bijwerkingen zullen optreden. Na de behandeling is er een zeer korte of zelfs helemaal geen herstelperiode, snelle genezing en eenvoudige nazorg.

HomeKit voor thuis

De thuisroller dient u uitsluitend zelf te gebruik en zeer goed te reinigen na gebruik en buiten bereik van kinderen te houden. Reinigen doet u met een anti-septische spray, alcohol en het liefst door de roller op 100 graden uit te koken. Verder dient u de roller tijdig te vervangen.

Contra-indicaties/niet geschikt voor:

Het is belangrijk dat de huid in redelijke goede conditie is. Het gebruik van de dermaroller wordt afgeraden bij de volgende (huid)aandoeningen: geïnfecteerde huid, hepes simplex (blaasjes op de lippen), eczeem, collageen vasculaire ziekten, actieve acné, rosacea, schimmelinfecties, huidtumoren, hypopigmentatie (witte vlekken/vitiligo), dichtgegroeide littekens minder dan 6 maanden oud. Ook vermijden op wratten, moedervlekken en andere huidoneffenheden.

Hoe gebruikt u de dermaroller thuis?

Om de huidtolerantie voor micro-needling op te bouwen is het raadzaam om de behandelingen in de eerste 2 weken steeds met een een tussenpozen van 3 dagen uit te voeren. Wanneer uw huid aan de naaldjes gewend raakt, kunt u de roller vaker gaan gebruiken. Gebruik de roller echter niet vaker dan één keer per dag; bij voorkeur ’s avonds. Bij gebruik van meerdere keren per dag kan de Medik8 Titanium Dermaroller een heftigere ontstekingsreactie veroorzaken dan beoogd en kan er zelfs schade ontstaan.

Uiteraard wordt u gedurende het behandelingsproces hierin begeleid.