– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

MASSAGE – HUISREGELS EN VRAGEN (FAQ) 

Waar let u op als u een massage ondergaat?

 • Hygiëne is erg belangrijk! Neem altijd een douche of bad vlak voordat u naar de praktijk toe komt.
 • Trek makkelijke loszittende kleren aan
 • Kom nooit met een te volle maag aan
 • Draag tijdens uw massage geen sieraden (of laat deze thuis)
 • Gebruik geen parfum of bodylotion
 • Zet u GSM onder de massage uit
 • Heeft u lang haar dan kan het handig zijn om dit op te steken of een elastiekje mee te nemen
 • Voor de heren geldt een gewone slip (geen boxershort) en voor de dames is een string het makkelijkste.


Na de massage

 • Zorg ervoor dat u na een massage niet veel meer hoeft te doen, dan kunt u heerlijk nagenieten
 • Drink na de massage altijd voldoende water om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen

Wanneer kunt u geen massage ondergaan?

 • Mensen met een schimmelinfectie aan de voeten kan ik helaas niet de voeten meemasseren
 • Een massage is bedoeld voor het welzijn van lichaam en geest en is absoluut niet bedoeld voor erotische doeleinden!


VEELGESTELDE VRAGEN

 1. Mag ik praten tijdens de massage? Ja, dat mag. Ik pas mij daarop aan. Voor de één is praten een vorm van ontspanning, terwijl de ander liever even niets wil zeggen en lekker wegdoezelt.
 2. Moet ik bloot op de massagetafel liggen? Nee. Het is niet noodzakelijk om u helemaal uit te kleden. U mag uw slip (en voor de dames slip en de bh) aanhouden. Tijdens de massage van de rug en schouders, is het wel nodig dat de bh-bandjes even los zijn. Geeft het u een vrijer gevoel om bloot op de massagetafel te liggen dan is dat ook geen probleem. U wordt door handdoeken / deken toegedekt en alleen het lichaamsdeel wat we masseren wordt op dat moment ontbloot.
 3. Ik wil bepaalde lichaamsdelen extra (of niet) gemasseerd hebben, kan dat? Ja dat kan. Voor aanvang van de massage worden uw wensen besproken. Wij geven geen erotische massage! 
 4. Kan ik voor of na de massage bij u douchen? Nee, wij hebben geen douche gelegenheid.
 5. Ik heb lichamelijke klachten mag ik gemasseerd worden? De massages die ik geef, zijn puur gericht op rust en ontspanning. Veel klachten komen voort uit stress en spanning en de massages dragen bij om hierin verlichting te brengen. Bij ernstige lichamelijke klachten of bij twijfel, raadpleeg dan altijd eerst uw (huis)arts.
 6. Kan ik voor een afspraak op korte termijn bij u terecht? Dat is per dag verschillend. Houdt u rekening met een wachttijd van 2 tot 3 weken.
 7. Worden de massages ook vergoed? Nee helaas, ik ben niet bij een beroepsorganisatie voor masseurs aangesloten.
 8. Wat is massage? Een massage is het kneden van de spieren, door met de handen te drukken, te kloppen of te wrijven om de bloedsomloop te stimuleren. De afvalstoffen in het bloed wordt sneller afgevoerd en verlaten het lichaam door transpiratie of plassen. Als afvalstoffen lang in de spieren blijven zitten dan vormen ze een blokkade die we herkennen als pijn en/of vermoeidheid. De massage heft deze blokkades op. De spierspanning herstelt zich en hierdoor wordt de doorbloeding beter. De energie neemt toe en pijn neemt af.
 9. Wat doet een massage? Massage bevordert niet alleen de ontspanning, het vermindert ook de stressgevoelens, verzacht of verlicht pijn en verwijdert afvalstoffen uit de spieren.
 10. Wat gebeurd er tijdens een massage? Massage wordt op de blote huid gegeven. U ligt (met of zonder ondergoed) ontkleed op de massagetafel. De niet gemasseerde lichaamsdelen worden bedekt met handdoeken/ massage deken. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van voedende en huidverzorgende oliën. De huid neemt deze op, zodat uw onder- en bovenkleding schoon blijft.
 11. Wanneer een massage? Massage is een prima middel om te ontspannen, stress te verminderen, pijn te verlichten en afvalstoffen uit vermoeide spieren te verwijderen. Zie verder de indicaties en contra-indicaties die bij betreffende massages vermeld staan.