– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 


 

Wat doet een peeling

Een peeling verwijdert op een veilige manier een dun laagje van uw huid. De huid stimuleert de levende cellagen en zet ze aan tot een betere doorbloeding, gaat het verouderingsproces tegen en verwijdert het oneffenheden. Fijne lijntjes, littekens, pigmenten of rimpels worden hierdoor minder zichtbaar. Na een peeling ziet uw huid er direct frisser, gladder en gezonder uit. Er zijn verschillende peelings op de markt. Veel zijn er voor thuis verkrijgbaar, anderen mogen uitsluitend door huidspecialisten of schoonheidsspecialisten worden uitgevoerd. Weet u waar u op moeten letten als u een peeling ondergaat? Er zijn erg namelijk veel soorten peelings. Kent u de verschillen? Ik leg ze u graag uit.

Scrub,

een peeling vaak op basis van een crème met kleine korreltjes. Deze peeling is de meest milde vorm en is in staat om op zachte wijze doormidden van rotaties een klein laagje van uw huid af te schuren. De peeling bevat abrikozenpitjes of jojoba bolletjes. Ideaal als u een “snelle” peeling voor thuis wilt ondergaan. Een goede scrub bevat altijd afgeronde pitjes of korreltjes, anders kan het uw huid beschadigden. Ondanks de zachtheid is deze scrub echter niet echt geschikt voor een gevoelige huid.

Mechanische peeling (korreltjes),

naast de scrub valt ook bepaalde apparatuur hieronder. Denk hierbij aan microdermabrasie, het mechanisch verwijderen waarbij kristallen onder hoge druk de dode huidcellen worden verwijderen, maar ook de Oxygeneo. De Oxygeneo is het alternatief voor microdermabrasie, fruitzuren en zuurstof therapie in één. Deze behandeling voelt prettig aan en geeft direct resultaat. Lees hier meer over de oxygeneo

Enzym peeling (lysing),

ook eiwitsplitsende peeling genoemd, bevat geen korrels en heeft vaak een basis van papaya en/of ananas. In de meeste gevallen is deze peeling zeer geschikt voor de gevoelige, fragiele, oudere of verslapte huiden. De peeling brengt u aan als een masker en laat u gedurende 15 minuten inwerken. De dode huidcellen worden zonder schuren of roteren van uw huid losgeweekt. De peeling is verkrijgbaar voor thuis maar wordt ook in de praktijk gebruikt.

Chemische peeling:

is een peeling op basis van zuren. Chemisch heeft hier betrekking op de reactie die in de huid plaatsvindt, niet op het stof/zuur. De zuren zijn vaak heel puur en worden o.a. verkregen uit tomaten, appels, melk, suikerriet, amandelen of limoen. Deze effectieve peeling werkt op basis van fruitzuren (aha en bha) die dode huidcellen verwijdert en uw huid aanzet tot een snelle vernieuwing van de cellen.

Een fruitzuur peeling is inzetbaar voor:

 • vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • egaliseren van de huidstructuur
 • verwijdering van dode huidcellen
 • vermindering van droge, doffe huid
 • stimulering van de fibroblasten (netwerk voor collageen opbouw)
 • vermindering van pigmentvlekjes
 • vermindering van roodheden en oneffenheden en acne
 • verfrissing van de teint, verheldering van de huidskleur
 • verfijning van de poriën
 • geeft een gladde huid en prachtige glow
 • geeft een betere hydratatie aan de huid
 • stimuleert de verdikking aan de lederhuid
 • geeft een betere opname van vervolg werkstoffen aan de huid.

De peelings zijn ook apart toe te voegen en/of in kuurverband te boeken.

Fruitzuren

Er bestaan diverse soorten fruitzuren zoals salicylzuur, melkzuur, appelzuur, glycolzuur, wijnsteenzuur. Deze zuren maken het mogelijk om huidproblemen effectief aan te pakken. Hoe kleiner de moleculen, hoe dieper deze in de huid werken. Amandelzuur is zeer mild en zakt langzaam in de huid terwijl glycol zuur het kleinst is en hierdoor het diepste in de huid terecht komt.
De chemische peeling bevatten meestal AHA (alpa hydroxy acids) fruitzuren zoals glycolzuur, melkzuur, citroenzuur en zijn goed in te zetten bij anti-aging behandeling. De BHA (beta hydroxy acids) fruitzuren bevatten salicylzuur en zijn goed inzetbaar bij bv acne.

Ze worden gerangschikt op PH- waarde samen met de het percentage wat samen de sterkte van de peeling bepaalt. Dit varieert van mild (voor thuis) tot sterk (in de praktijk lager dan 3,0 PH). De peelings met een lage ph zijn niet geschikt voor thuis, ik adviseer u om niet zelf te experimenteren om onnodige schade aan uw huid te voorkomen! Bij een hele lage PH-waarde zal uw huid gaan vervellen, bij de meeste peelings die ik in de praktijk toe pas, gaat uw huid niet vervellen. Uw huid ziet er dan na de behandeling direct fris en stralend uit.
Een fruitzuur peeling is dus een zeer effectieve peeling. Hiermee kan ik uw huid verjongen, maar daarnaast ook huidproblemen effectief aanpakken waaronder acne, pigmentvlekken, grove huidstructuur, huidverslapping etc. Deze peeling mag alleen door een specialisten worden uitgevoerd. Daarnaast bestaan er ook mildere thuis producten die fruitzuren bevatten.

Fruitzuren en huidverjonging

Naarmate onze huid verouderd, vertraagt het vernieuwingsproces van de huid. Hierdoor gaat uw huid er droog en dof uitzien. Met behulp van fruitzuur peelings, is dit proces te versnellen en opnieuw te stimuleren (huidverjonging). De structuur van huid verfijnt, raakt beter gehydrateerd en ziet er weer stralend uit.
Mits uw huid het toelaat, behoort een behandeling gericht op fruitzuren, dus zeker tot de mogelijkheden. Ook is een peeling toe te passen in een gezichtsbehandeling naar keuze of in een kuurverband.
De Hydropeptide gezichtsbehandelingen richten zich op huidverjonging. In de (meeste) behandelingen zal hier dan ook al worden gewerkt met een peeling combinatie van verschillende fruitzuren. Bij de andere merken zoals LOOkX Skincare is een fruitzuur peeling als een extra optie (upgrade) aan een behandeling toe te voegen.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Na één behandeling met een fruitzuur peeling ziet uw huid er al beter en stralender uit. Wilt u gaan voor optimaal resultaat, dan adviseer ik u een behandeling in een kuurverband te ondergaan. Dit houdt in dat u ongeveer 4 – 6 behandelingen (afhankelijk van de huidconditie) nodig heeft en dat om de twee weken de sterktes oplopen.

Contra indicatie

Een peeling is een zeer veilige behandeling, toch zijn er een paar indicaties waarbij u een peeling niet mag ondergaan. U mag geen peeling bij een open huid, eczeem, slechte wondgenezing en overgevoeligheid van een peeling vloeistof (melkzuur, salicylzuur etc), couperose en neurodermatitis (Lichen simplex chronicus). Onderga ook niet overmatig of te vaak behandelingen met al te sterke peelings. Laat u hierin goed adviseren. Een peeling is prima voor de huid, mits u dit met mate hanteert.

LET OP: na een behandeling met fruitzuren, mag u de eerste 24 uur (liefst 48 uur) niet in de zon, onder de zonnebank, sauna of intensief sporten. Het gebruik van make-up (m.u.v. minerale make-up) wordt ook sterk afgeraden.

Alle Fruitzuur Peel behandelingen en kuren zien er als volgt uit:

 • Reiniging van de huid
 • Peeling op basis van fruitzuren
 • Neutraliseren van de huid
 • Oogverzorging
 • Dagverzorging + SPF

Afspraak maken Alle behandelingen Tarieven