– In verband met de drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe pedicure klanten  aan. Excuses voor dit ongemak. – 

Verschillen tussen huidconditie, huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging

Door verschillende processen kan een huidconditie verstoord raken. Denk aan verkeerd gebruik van producten, airco, medicijnen, centrale verwarming, slechte voeding, stress, roken, ziekte etc. Uw huid is dan extra gebaat bij de juiste verzorgingsproducten.

Met huidverzorging onderhoudt u uw huid, u vult de tekorten in uw huid aan. bv: Uw huid voelt droog, u brengt een crème aan en de huid voelt beter.

Met Huidverbetering gaan we een stap verder. In uw huid zijn er dagelijks heel veel processen aan de gang, deze processen verlopen niet altijd goed, waarbij de huid tekenen laat zien van veroudering, pigment, verslapping, vlekken etc. Op jonge leeftijd zijn deze processen vanaf de buitenkant niet altijd direct zichtbaar, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Pigmentverstoringen worden soms al opgelopen in uw kinderjaren maar kunnen pas op latere leeftijd naar buiten treden. Vanaf 25 jaar gaat langzaam de stevigheid van uw huid afnemen en bij 35 jaar spreken we al over een rijpere huid. Dit betekent niet dat we er direct oud uit zien, maar in de huid zijn deze voorbereidingen al in gang gezet.

Het doel van huidverbetering is om deze verstoringen uit die verschillende processen zoveel mogelijk uit te stellen. Bij een huidverbeterende behandeling gaan we uw huid dus weer aan het werk zetten om de onderliggende (niet altijd zichtbare) problemen te voorkomen en de tekorten op tijd worden aangevuld. Zo proberen wij te voorkomen dat uw huid op de lange termijn deze tekenen van veroudering gaat laten zien.

Door bijvoorbeeld de celdeling te activeren, blijft uw huid er fris uitzien. Bij het activeren van de doorbloeding krijgt uw huid een boost en door daaraan werkstoffen toe te voegen zoals plantstamcellen en peptiden weet uw huid waaraan hij aan het werk moet. Uw huid ziet er na een behandeling weer direct gevoed en stralend uit maar zal uw huid zich ook op de langere termijn verder verbeteren waardoor er mooie langdurige resultaten worden bereikt.

Huidverjonging

Naast huidverbetering, willen we ook huidverjonging. Bij het ouder worden van de huid, verminderen de elastine en collageen aanmaak in onze huid. Onze huid bestaat uit 3 lagen: de opperhuid, lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. Het bindweefsel in de lederhuid bestaat onder andere uit collageen en elastine, wat zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de huid. Neemt deze kwaliteit en hoeveelheid af dan verslapt de huid en krijgen we zichtbare tekenen van huidveroudering zoals rimpels, pigmentvlekken, verslapte kaak lijn, verslapte hals, verslapt decolleté, fronslijnen, lijnen op de bovenlip, grove poriën, rimpels rond de ogen en een vale huid.

Ook het vernieuwingsproces van de huid vertraagt zich, met als gevolg dat beschadigde en dode huidcellen zich gaan opstapelen en ophopen. Hierdoor gaat de frisheid en de jonge uitstraling van de huid verloren. Bij huidverjonging gaan we juist deze tekenen van huidveroudering aanpakken en verminderen.

Dit doe ik door oa in de salon doelgerichte behandelingen aan te bieden zoals chemische peelings, microneedling, zuurstofbehandeling, radiofrequent, bindweefselmassage, hydropeptide gezichtsbehandelingen. Door deze behandelingen wordt het eigen collageen, elastine en fibroblasten in de huid wakker geschud en gestimuleerd. Hierdoor moet uw huid flink aan het werk, zodat het collageen en elastine weer wordt aangemaakt.
Afhankelijk van uw huidconditie en huidproblemen zullen er soms meerdere behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen, ook voeding, suppletie en productgebruik spelen hierbij een grote rol. Uw huid zal zichtbaar steeds verder verbeteren met als resultaat een stralende, stevigere, vollere en jongere huid.

Samenwerking

Gaat u voor huidverbetering of huidverjonging en wilt u een stralende huid, dan zullen u en ik moeten samenwerken. Met het opstellen van een behandelplan gaan wij samen op weg naar een mooi stralende huid. Maar…. deze behandeling eindigt niet als u uit mijn behandelstoel stapt.

Voor een gezonde huid zijn er – naast een gezonde levensstijl- vier elementen van groot belang: behandelingen, producten, voeding en suppletie. Kiest u voor een huidverbetering- of huidverjonging traject, dan kiest u bewust voor een gezonde huid. Het gebruik van juiste producten en het goed reinigen van uw huid is daarbij heel belangrijk om het maximale uit de behandelingen te halen. Voor de gewenste resultaten speelt ook de juiste voeding een belangrijke rol. Gaat u een traject aan dan zal ik u ook hierover informeren en adviseren.